Met enthousiasme delen we de publicatie van de tussentijdse evaluatie van het CD4D2-project van de Maastricht Graduate School of Governance (MGSoG). Ondanks de uitdagingen die Covid-19 met zich meebracht springt de positieve impact van het project eruit. Met behulp van interviews en data-analyse reflecteerde MGSoG op de voorlopige resultaten van het project en blikt vooruit op de komende maanden.
Het tussentijdse evaluatierapport van het CD4D2-project geeft inzicht in de vooruitgang van het project nu we meer dan halverwege zijn. Het team van MGSoG heeft voor het rapport meerdere managers van de gastinstituten van de participerende landen geïnterviewd. Daarnaast verzamelde het team virtuele data en deelde een survey met de projectdeelnemers. De resultaten uit de uitgebreide data-analyse geven een goed overzicht van de successen en uitdagingen van CD4D2.
Over het algemeen laten de resultaten een positieve impact van het project zien. Daarnaast werden de vele verschillende activiteiten van de diaspora-experts met betrekking tot kennisoverdracht benadrukt. Activiteiten die het meest werden uitgevoerd waren het oplossen van problemen, mentor activiteiten en het aanmoedigen van teamwerk.
Ondanks onvoorzienbare uitdagingen veroorzaakt door Covid-19, kijken we met optimisme vooruit naar de laatste fase van het project: het tussentijdse rapport benadrukt het belang van kennisoverdracht als een methode om ontwikkeling te bevorderen.
Daarnaast verheugt het ons om te zien dat de meerderheid van de participanten tevreden is over de assistentie die IOM en de gastinstituten bieden als onderdeel van de opdrachten. Voor het laatste gedeelte van het project is de grootste uitdaging om de duurzaamheid van de behaalde resultaten te garanderen, maar we zijn optimistisch dat we dit doel bereiken.
We nodigen je uit om het CD4D2 tussentijdse rapport van MGSoG hier te lezen.